Спасителите в щата Оклахома продължават да търсят  оцелели сред купчините

...
Спасителите в щата Оклахома продължават да търсят  оцелели сред купчините
Коментари Харесай

Торнадо уби двама души и опустоши американски град

Спасителите в щата Оклахома не престават да търсят  оживели измежду купчините остатъци от мобилни къщи и други структури, разрушени през нощта на 26 май от мощно торнадо , което умъртви най-малко двама души.
" Точно в този момент (ние сме) вършим опит да преценим всичко ", сподели кметът на Ел Рено Мат Уайт пред кореспонденти. „ Можем да потвърдим, че има два смъртни случая “.
Градът с към 17 000 поданици, на 40 километра западно от столицата на щата Оклахома Сити тъкмо се възстановяваше от съществени наводнения, когато бурята връхлетя късно нан 26 май, съобщи БГНЕС.
Най-малко 29 души са били приети в болница с пострадвания, от незначителни до сериозни.
Паркът от мобилни къщи беше съвсем подравнен, а жителите са били преместени във краткотрайни убежища.
Снимките демонстрират огромното опустошаване, в което доста мобилни къщи са унищожени до неразбираемост.
" Молете се за фамилиите ", сподели кметът пред репортерите. „ Хората са изгубили безусловно всичко. Няма да повярвате на опустошението. “
Офисът на Националната метеорологична работа (NWS) в Норман, Оклахома, заяви, че торнадото от събота е EF3 по скалата, което значи, че е било с ветрове от 136 до 165 благи в час, което го прави способно да аргументи тежки вреди.
Ел Рено и Оклахома Сити се намират в тъй наречените Алея на Торнадо, район, постоянно застиган от стихии с рядка активност, изключително напролет и началото на лятото.
Торнадо на 3 май 1999 година, което удари елементи от столицата, доближи скорост напразно, изчислена на над 300 благи в час (480 километра в час), което е измежду най-високите скорости - и с най-ожесточена мощ - записана в миналото някъде.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР